Politie en boa's gaan samen op pad tegen vuurwerkoverlast.
Politie en boa's gaan samen op pad tegen vuurwerkoverlast.

Boa's en politie samen op pad tegen vuurwerkoverlast

Algemeen

Venrayse boa's en politieagenten van de basiseenheid Venray-Gennep gaan samen op pad om overlast van vuurwerk aan te pakken. De laatste drie dagen van het jaar gaan de boa's en de politiemensen in koppels van twee surveilleren in de gemeente Venray. Hun doel: opsporen van mensen die illegaal vuurwerk laten knallen en die te vroeg vuurwerk afsteken.

Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Maar vuurwerk kan ook voor overlast zorgen en illegaal zwaar vuurwerk is ronduit gevaarlijk. Daarom mag consumentenvuurwerk afsteken in Venray alleen van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Daarvoor en daarna niet. Zwaar vuurwerk is natuurlijk helemaal verboden.

Om te zorgen dat mensen zich aan de regels houden, werken boa's en politie in Venray dit jaar samen. Ze surveilleren samen in de gemeente en gaan samen op meldingen af. Wie betrapt wordt, kan rekenen op een boete en illegaal vuurwerk nemen ze in beslag. Politie en boa's roepen op om verdachte situaties rond vuurwerk en te vroeg afgestoken vuurwerk te melden. Mensen die iemand met vuurwerk in de weer zien vóór oudejaarsavond, kunnen dit melden via het telefoonnummer 0900-8844 en een politie- en boaduo gaat erop af.

Uit de krant