Nieuw initiatief in pilot arbeidsmatige dagbesteding

Algemeen

In het kader van de pilot arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een arbeidsbeperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt  start in Venray op 1 maart een nieuw, vierde initiatief bij een zorgboer. In 2016 moet blijken wat er allemaal mogelijk is binnen dit aanbod.

Met de pilot Initiatieven arbeidsmatige dagbesteding willen gemeente en initiatiefnemers nieuwe, innovatieve vormen van arbeidsmatige dagbesteding creëren die bijdragen aan de ontwikkeling van kwetsbare inwoners. Het gaat dan om mensen met een arbeidsbeperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt, die (nu nog) onvoldoende perspectief hebben op betaald werk. De deelnemers aan de pilot worden intensief begeleid in hun ontwikkeling, zodat zij kunnen doorgroeien naar bijvoorbeeld (zelfstandig) vrijwilligerswerk of een betaalde baan bij een reguliere werkgever. De initiatieven worden slechts deels gesubsidieerd, omdat de betrokken ondernemers een verdienmodel ontwikkelen.

Begin 2016 zijn de drie eerste initiatieven binnen de pilot arbeidsmatige dagbesteding gestart. De Kans is een bedrijf gericht op productie- en facilitair werk en organiseert jobcoaching op de werkvloer. Samenwerkingsverband Moj Venroj organiseert werkzaamheden op het gebied van groenvoorziening, productie en een klussendienst en verzorgt begeleiding vanuit kennis en expertise op het gebied van GGZ. Woodproducts biedt deelnemers de mogelijkheid om ervaring en werkritme op te doen in de houtbewerking. Zij krijgen daarbij een gedegen begeleiding. Vanaf 1 maart biedt Boer Hans voor maximaal tien deelnemers werkzaamheden aan op agrarische bedrijven. Bijvoorbeeld in de bollenteelt of vollegrondsteelt.

Uit de krant