BiblioNu start met taal- en computercursus

Algemeen

BiblioNu is gestart met de gratis cursus 'De kracht van Taal'. De cursus duurt een jaar. Een taaldocent en vrijwilligers zorgen twee uur in de week voor les en begeleiding.

De gemeente Venray steunt dit initiatief van harte en levert daarom een financiële bijdrage om de cursus mogelijk te maken. Om goed mee te kunnen doen in de samenleving, moet je Nederlands kunnen spreken, lezen en schrijven. Je moet ook kunnen rekenen en kunnen omgaan met een computer. Taal is niet een doel, maar een middel. Het helpt mensen vooruit. Als je bijvoorbeeld een (online) sollicitatieformulier kunt invullen, is het gemakkelijker om een baan te vinden. Wie de bijsluiters van medicijnen begrijpt, loopt minder risico ze verkeerd in te nemen. En als je je (klein)kinderen kunt voorlezen, vergroot dat ook hun plezier en woordenschat. Het levert de persoon in kwestie en de maatschappij als geheel veel op.

Tijdens de cursus kunnen de deelnemers zowel hun digitale als hun taalvaardigheden versterken. De cursus vindt  elke dinsdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur plaats in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray. Deelnemers krijgen wekelijks twee uur les en begeleiding.

Dit initiatief wordt ondersteund door het landelijke programma Taal voor het Leven. Met deze aanpak organiseren honderden lokale en landelijke partners taalscholing voor mensen die laaggeletterd zijn en beter willen leren lezen, schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer.

Uit de krant