Leren omgaan met overval of diefstal

Algemeen

Op woensdag 24 februari is er in het gemeentehuis een bijeenkomst voor alle ondernemers in het Venrayse centrum. Winkeliers en horeca worden wegwijs gemaakt hoe ze het beste kunnen omgaan met een overval of winkeldiefstal.

De gemeente wijst erop dat criminelen het gebruik van geweld niet schuwen. Ook krijgen winkeliers steeds vaker te maken met afpersing. "Het is geen gevechtstraining", zegt burgemeester Hans Gilissen. "De avond is gericht op de plaatselijke ondernemers. Hoe ze het beste met criminaliteit kunnen omgaan. En beter nog, hoe ze het kunnen voorkomen."

De gemeente Venray organiseert deze bijeenkomst samen met de politie van het basisteam Venray-Gennep en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben grote impact op ondernemers en hun medewerkers. Niet alleen financieel maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen kunnen helpen, zoals bijvoorbeeld het gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen.

Uit de krant