Afbeelding

Handhaving op foutparkeren

Algemeen

Om de overlast door foutgeparkeerde auto's terug te dringen, gaan de boa's van de gemeente Venray daar vanaf nu actief op handhaven.

In het centrum van Venray is het parkeren van de auto op de openbare parkeerplaatsen nog tot en met 31 januari gratis. Maar dat betekent niet dat auto's zomaar overal geparkeerd kunnen worden; uiteraard blijven de gebruikelijke regels voor parkeren gewoon gelden. In het centrum ervaren echter veel inwoners sinds de invoering van het vrij parkeren overlast van foutgeparkeerde auto's: ze staan dubbel geparkeerd en/of blokkeren de doorstroming van het verkeer, staan op plekken waar überhaupt een parkeerverbod geldt of staan op trottoirs of voor uitritten. De overlast is dusdanig groot dat de boa's van de gemeente Venray daar vanaf nu dagelijks actief op gaan handhaven.

Het gratis parkeren geldt overigens alleen op de openbare parkeerplaatsen. Voor bijvoorbeeld de parkeergarage aan de Julianasingel en de parkeerplaats bij de Albert Heijn bepalen de eigenaren zelf de parkeertarieven. Het gratis parkeren is een proef die loopt tot en met 31 januari. De tweede proef start 1 februari. Vanaf dan geldt betaald parkeren alleen op de slagboomparkeerterreinen (Blekersveld en Raadhuisplein) en in de parkeergarage Gouden Leeuw. Naar aanleiding van de uitkomst van de proeven en het onderzoek dat de gemeente uitvoert - tellingen en metingen, maar ook de beleving van bewoners, bezoekers, ondernemers en belanghebbenden - neemt de gemeenteraad in mei een besluit over het betaald parkeren.

Uit de krant