De hoofdprijs van Kern met Pit ging naar jeugdgroep De Zandakkertjes. Foto: Facebook De Zandakkertjes.
De hoofdprijs van Kern met Pit ging naar jeugdgroep De Zandakkertjes. Foto: Facebook De Zandakkertjes.

Schutterspad Venray grote winnaar Kern met Pit

Algemeen

De jeugdgroep van schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan heeft zaterdag met het project Schutterspad  de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit gewonnen. Dat werd zaterdag bekendgemaakt in Grathem, waar de prijsuitreiking van de provincie Limburg plaatsvond.

De Venrayse schutterij won niet alleen het bijbehorende Kern met Pit-predicaat, maar ook de hoofdprijs van 1500 euro. Omdat het project binnen een jaar is uitgevoerd, ontving de schutterij, net als alle andere Kern met Pit-projecten die hierin slaagden, tevens 1000 euro. De tweede prijs ging naar het project herinrichting dorpskern Veulen. 

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM), waarin bewonersgroepen worden uitgedaagd hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. De beste ideeën nemen deel  aan de wedstrijd. 

Mensen die het schutterspad, dat in mei officieel werd geopend, lopen maken tijdens hun tocht kennis met de historische betekenis van de schutterij. Voorzitter Bernie van Lierop van 't Zandakker Gilde Sint Jan  is trots op het winnen van de provinciale hoofdprijs. "Dit is een mooie waardering voor het werk en het enthousiasme dat onze jeugd in dit project heeft gestoken."

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant