Logo peelenmaasvenray.nl

Herinrichting Ien de nej erf en omgeving in Wanssum

  Wanssum

Ien de nej erf en de straten eromheen in Wanssum gaan volgend jaar op de schop. De straten krijgen een nieuw riool en meteen nieuwe bestrating. De gemeente gaat samen met bewoners en de dorpsraad een programma van eisen en een ontwerp voor de herinrichting opstellen. De gemeente Venray heeft in totaal 1,3 miljoen euro gereserveerd voor de klus in Wanssum.

Aanleiding voor de herinrichting zijn de maatregelen die uitgevoerd moeten worden om de klimaatsverandering het hoofd te bieden. Extreme weersomstandigheden zullen steeds vaker voor gaan komen. Vanuit het Gemeentelijk Riool Plan (GRP) is onderzocht waar de grootste knelpunten zitten. Op die locaties wordt het hemelwater afgekoppeld van het bestaande riool of wordt het riool vergroot om wateroverlast tijdens hevige buien tegen te gaan. In de afgelopen jaren heeft Ien de nej erf al vaker serieus wateroverlast gehad en door de aanleg van een apart hemelwaterstelsel worden deze problemen opgelost. Bij projecten in de openbare ruimte streeft de gemeente er naar om zoveel mogelijk werk combineren. In dit geval betekent dit dat tegelijk met het tweede riool nieuwe bestrating wordt aangebracht omdat de bestaande bestrating toch bijna is afgeschreven. Daarnaast wordt ook de straatverlichting vervangen en het groen aangepakt.

In het najaar van 2016 heeft de gemeenteraad bij het vaststellen van de begroting voor 2017 het geld voor Ien de nej erf en omliggende straten gereserveerd. Het college heeft deze week de verschillende budgetten voor de herinrichting goedgekeurd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten