Opknapbeurt rondweg Brukske

Nieuws

De gemeente Venray gaat de rondweg Brukske een opknapbeurt geven.

Dat gebeurt in combinatie met de aanleg van een nieuw riool. Een deel van de rondweg wordt na de opknapbeurt een 30 km-weg. Door alle maatregelen tegelijk uit te voeren kan de gemeente de overlast voor de buurt en de kosten beperkt houden. Het werk aan de rondweg staat voor medio 2017 op het programma.

Aanleiding voor de facelift is de slechte staat van het asfalt van de rondweg Brukske, tussen de aansluiting met de Zuidsingel en de aansluiting met de Henri Dunantstraat. De weg is op dit moment een lappendeken van reparatievakken en valt in niveau C (sober) waar de gemeente Venray niveau B (voldoende) nastreeft. Daarnaast wil de gemeente voorbereid zijn op de gevolgen van de klimaatverandering, met langdurige en heftiger regenbuien. Eén van de maatregelen in dit kader is het onder de rondweg aanleggen van een infiltratieriool voor regenwater. Volgens het verkeersbeleid van de gemeente zou de hele rondweg van een wijkontsluitingsweg (50 km/uur) aangepast kunnen worden naar een erftoegangsweg (30 km/uur).

Inmiddels wil de gemeente op basis van nieuwe inzichten alleen het middendeel (ongeveer tussen de Wagnerstraat en de Cellostraat) veranderen in een 30 km-zone. Dat is voldoende om doorgaand verkeer op de rondweg te ontmoedigen. Ter bevordering van de verkeersveiligheid zijn er verkeersplateaus voorzien op langere rechte stukken en daar waar fietsroutes op de rondweg aansluiten.

Uit de krant