Logo peelenmaasvenray.nl

Minder stenen, meer groen in tuin

De gemeente Venray sluit zich aan bij de actie 'Operatie Steenbreek'. Het doel is burgers te bewegen hun tuinen groen te laten worden.

Dinsdagavond stemden zeven van de acht partijen – behalve Samenwerking – in met het initiatief van PP2. Veel gemeenten zijn Venray al voorgegaan. Door de klimaatverandering ontstaan er steeds vaker hevige regenbuien. De gemeentelijke riolering kan de wateroverlast vaak niet aan. De trend van verstening van tuinen en de openbare ruimte vergroot het probleem. Door stenen en tegels te vervangen door groen verdwijnt het water in de bodem in plaats van in het riool. De overheid kan niemand dwingen. Het doel is vooral burgers bewust te maken van de voordelen van meer groen in de tuin.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten