Logo peelenmaasvenray.nl
Een groepsfoto van alle cursisten.
Een groepsfoto van alle cursisten.

De kracht van taal groot succes

  Venray

Negen cursisten hebben het certificaat gekregen voor hun deelname aan de cursus De kracht van taal.

BiblioNu verzorgt de lees-, schrijf- en computercursus voor Nederlanders die meer zelfredzaam willen worden in allerlei dagelijkse situaties. Daarbij is het verbeteren van de Nederlandse taal belangrijk. Een taaldocent zorgt samen met vrijwilligers voor de les en begeleiding op maat. De cursus is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente.  De  cursisten zijn razend enthousiast over de cursus. "Ik ben veel zelfverzekerder geworden", vertelt Petra. Voor Ilona betekende de cursus heel veel. "Ik heb er sociale contacten opgedaan en kon ervaringen uitwisselen met cursisten en vrijwilligers."  Vooral over het oefenen met zinnen maken, grammatica, spelling, websites opzoeken en het vele lezen zijn de deelnemers erg tevreden.

Er zijn nog plaatsen vrij voor de cursus die in september van start gaat. Ook mensen die Nederlands als tweede taal hebben, op inburgeringsniveau zitten maar zich nog niet voldoende kunnen redden, kunnen deze cursus volgen. De bijeenkomsten worden gehouden op dinsdagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur in Venray en op dinsdagmiddag van 13.00-15.00 uur in Horst. Belangstellenden voor de cursus in Venray kunnen zich aanmelden bij mpeeters@biblionu.nl of telefonisch via 0478 581970. Kijk voor alle informatie op www.biblionu.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten