Op woensdag 21 september opent BiblioNu Venray een dementheek.
Op woensdag 21 september opent BiblioNu Venray een dementheek.

Opening dementheek in bibliotheek

Nieuws

Op woensdag 21 september opent BiblioNu Venray een dementheek. Een plek met informatieve materialen voor mensen met dementie en voor direct betrokkenen, zoals familie, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals.


In de dementheek staan boeken over geheugenproblemen, over de zorg voor mensen met dementie en boeken over vroeger, met onderwerpen die jeugdherinneringen oproepen. Daarnaast staan er spellen, films, romans over dementie, de Eerste Hulp bij Dementie-koffer en herinneringskoffers. In herinneringskoffers zitten herkenbare spullen, waarmee familie en mantelzorgers gemakkelijker contact kunnen maken met mensen met dementie en bij hen persoonlijke herinneringen kunnen ontlokken. In de dementheek is een computer aanwezig waarop informatie te vinden is over dementie en over organisaties die hiermee bezig zijn.

BiblioNu nodigt betrokkenen en geïnteresseerden van harte uit om kennis te maken met de dementheek en deel te nemen aan het openingsprogramma. De start is om 14.00 uur met koffie en thee. Wethouder Lucien Peeters en Marian van Leth, directeur BiblioNu, verrichten de opening, waarna er gelegenheid is om de dementheek  te bekijken. Om 15.00 uur verzorgt José Franssen een lezing. Zij zorgde twaalf jaar lang voor haar dementerende moeder. Over deze periode schreef zij het boek 'Hou me maar vast. Mijn moeder, Alzheimer en ik'. José Franssen is andragoge. Zij heeft zich gespecialiseerd in het werken met ouderen en hun levensverhalen. Zij schreef onder andere 'Luisteren in je leunstoel'. Handboek voorlezen voor ouderen' en 'In mijn koffer op zolder. Levensverhalen van ouderen voor ouderen'.

Aanmelden voor de gratis lezing kan via info@biblionu.nl of via de klantenservice van de bibliotheek, telefoon 0478-581970.

Uit de krant