Logo peelenmaasvenray.nl
Jimmy Hendriks is de nieuwe directeur van BiblioNu.
Jimmy Hendriks is de nieuwe directeur van BiblioNu.

Nieuwe directeur BiblioNu

  Venray

Per 1 maart 2017 is Jimmy Hendriks uit Nijmegen de nieuwe directeur van BiblioNu, de bibliotheekorganisatie voor Horst aan de Maas en Venray. Hij volgt Marian van Leth op die op 24 maart haar officiële afscheidsreceptie houdt. "Ik heb vertrouwen in de toekomst van de bibliotheek", zegt Marian van Leth. "Met Jimmy heeft BiblioNu een directeur-bestuurder in huis die het team door de uitdagingen van een snel veranderend maatschappelijk speelveld kan leiden."

Jimmy Hendriks is iemand met een brede achtergrond in non-profitorganisaties. "Ik kies bewust voor BiblioNu omdat de bibliotheek een belangrijke rol in onze samenleving speelt", legt Hendriks uit. "BiblioNu ondersteunt burgers op het gebied van lezen en literatuur, kennis en informatie, ontwikkeling en educatie, ontmoeting en debat, kunst en cultuur. En omdat onze samenleving zich voortdurend ontwikkelt, moeten wij onze rol voortdurend tegen het licht houden. Wat wordt er van ons verlangd en hoe kunnen wij blijvend meerwaarde voor onze achterban creëren? Het beantwoorden van dergelijke vragen vereist een goede samenwerking zonder drempels met alle betrokken partijen. Dit betekent bijvoorbeeld dat ons team voortdurend de samenwerking met inwoners, gemeenten, maatschappelijke en zorgorganisaties op zal zoeken. Dit vind ik een geweldige opdracht."

De focus van de bibliotheek is in de afgelopen jaren sterk veranderd, maar de kerntaak is helder: vrije toegang regelen tot informatie, kennis en cultuur. BiblioNu biedt hiervoor activiteiten aan vanuit haar twee vestigingen en ondersteunt negentien schoolbibliotheken in Horst aan de Maas. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten