Gerard de Beijer overleden

Venray

Gerard de Beijer uit Venray is afgelopen zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden.

Eind juni werd De Beijer, tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van Residence Parkeind, het nieuwbouwproject waarin ook het nieuwe Borggraaf Paviljoen, museum van streek en geest, onderdak vindt vanaf 2017, voor zijn maatschappelijke inzet nog benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Gerard de Beijer was een bestuurder pur sang. Niet alleen in zijn werkzame leven, maar ook na zijn pensionering zette hij zich als vrijwilliger met hart en ziel in in diverse maatschappelijke bestuursfuncties. Vooral het behoud van het cultureel erfgoed in Venray en omstreken droeg hij een warm hart toe. Als voorzitter van het Venrays Museum, het cultuurhistorisch museum van Venray en omstreken, maakte hij zich bijvoorbeeld jarenlang sterk voor de bouw van een nieuw museum, waarin ook het Museum van de Psychiatrie in Venray onderdak zou moeten krijgen. Met succes, want vanaf januari 2017 gaan ze samen in het Borggraaf Paviljoen, museum voor streek en geest.

Hij was tevens jarenlang voorzitter van Omroep Venray en het Historisch Platform Venray en lid van Kiwanisclub Schieëpersland, waarvoor hij ook de functie van luitenant-gouverneur vervulde. Sinds 2012 was Gerard de Beijer bovendien voorzitter van de stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noord-Limburg.

Uit de krant