Logo peelenmaasvenray.nl

Lintje voor Gerard de Beijer

Gerard de Beijer ontving vrijdagmiddag uit handen van locoburgemeester Jan Loonen een koninklijke onderscheiding.

Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van Residence Parkeind, het nieuwbouwproject waarin ook het nieuwe Borggraaf Paviljoen, museum van streek en geest onderdak vindt vanaf 2017. Gerard de Beijer is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerard de Beijer is een bestuurder pur sang. Niet alleen in zijn werkzame leven, maar ook na zijn pensionering heeft hij zich als vrijwilliger met hart en ziel ingezet in diverse maatschappelijke bestuursfuncties, vooral op het gebied van behoud van het cultureel erfgoed in Venray en omstreken. Als voorzitter van het Venrays Museum, het cultuurhistorisch museum van Venray en omstreken (sinds 1958), heeft hij zich jarenlang sterk gemaakt voor de bouw van een nieuw museum, waarin ook het Museum van de Psychiatrie in Venray (sinds 1977) onderdak zou moeten krijgen. Met succes, want vanaf januari 2017 gaan deze samen in het 'Borggraaf Paviljoen, museum voor streek en geest'. De bouw van het nieuwe museum is in volle gang. Met 800 m2 ruimte wordt het  tevens de uitvalsbasis voor het Historisch Platform Venray, het Digilab, Rooynet, de Archeologische Werkgroep, het Rooys Gidsen Gilde en de VVV.

Hij was tevens jarenlang voorzitter van Omroep Venray en het Historisch Platform Venray. Sinds 2012 is Gerard de Beijer voorzitter van de stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noord-Limburg. Foto Hoedemaekers Venray.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten