Degradatie dreigt voor Venrayse voetbalsters

Venray

De voetbalsters van hoofdklasser Venray verkeren in groot degradatiegevaar. Zondag verloor de Venrayse ploeg in Arnhem met 3-2 (2-2) van Eldenia. In de eerste helft hadden de gasten het betere van het spel en kwamen door doelpunten van Myrthe van de Laar en Elisa van Knippenberg twee keer op voorsprong. In de tweede helft nam de thuisploeg het heft in handen en kon het hardwerkende Venrayse team niet voorkomen dat het met een 3-2 nederlaag naar huis werd gestuurd. Mededegradatiekandidaat Someren won zondag met 4-2 van Buitenveldert 2. Met nog twee wedstrijden voor de boeg moet Venray volgende week winnen van Buitenveldert 2 om niet rechtstreeks te degraderen. Bij winst kan Venray in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Someren alsnog rechtstreekse degradatie voorkomen. Twee ploegen degraderen rechtstreeks uit de hoofdklasse B, de nummers negen en tien strijden in promotie-/degradatiewedstrijden om lijfsbehoud. Kolping Boys is al gedegradeerd.