Stijn van Gassel held van Excelsior

Sport Sport Video Ysselsteyn

In een waar spektakelstuk is Excelsior erin geslaagd om promotie naar de eredivisie af te dwingen. Doelman Stijn van Gassel uit Ysselsteyn was de absolute held aan Rotterdamse zijde door in de noodzakelijke strafschoppenserie twee inzetten uit het doel te ranselen.

“Dit is ongelooflijk”, ging Van Gassel in een tv-interview met ESPN-verslaggever Jan-Joost van Gangelen helemaal uit zijn dak. “Niet normaal, we gaan nu lekker feesten.” Na de 1-1 in Rotterdam nam ADO Den Haag op eigen veld een 3-0 voorsprong en leek het doel gevallen voor Excelsior. In de tweede helft maakten de Rotterdammers het onmogelijke waar door met drie doelpunten een verlenging af te dwingen. In de extra tijd kwam ADO Den Haag opnieuw op voorsprong, maak kopte Redouan El Yaakoubi de gasten weer op gelijke hoogte: 4-4. In de strafschoppenreeks stopte Stijn van Gassel twee penalty’s en was het middelpunt van een feestend Excelsior.