Doelmannen in finales play-offs

Sport Oirlo Voetbal Ysselsteyn

De een strijdt voor promotie naar de eredivisie en de ander vecht voor een Europees ticket. Voor Excelsior-doelman Stijn van Gassel uit Ysselsteyn en Vitesse-keeper Jeroen Houwen uit Oirlo is het een belangrijke week.

Van Gassel is met Excelsior nog volop in de race voor promotie naar de eredivisie. Nog een wedstrijd tegen ADO Den Haag scheidt Excelsior van de koningsklasse van het Nederlandse clubvoetbal. Van Gassel veroordeelde eerder met zijn ploeg Heracles Almelo tot degradatie naar de Keuken Kampioendivisie. Excelsior begon het tweeluik dinsdagavond met een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In de 47e minuut bracht de van Feyenoord gehuurde dribbelaar Marouan Azarkan Excelsior op voorsprong. ADO knokte zich in extremis langszij, Sem Seijn scoorde in de 92e minuut de gelijkmaker. De ontknoping van het tweeluik is zondagavond om 18.00 uur in Den Haag. Vitesse kende dit seizoen veel Europese succes met onder meer een zege op Tottenham Hotspur. Om volgend seizoen ook weer in Europa uit te komen moet Vitesse over twee wedstrijden afrekenen met AZ. Doelman Jeroen Houwen komt met zijn ploeg donderdagavond 26 mei, Hemelvaartsdag, in actie in Arnhem tegen AZ. De return staat op het programma voor zondag in Alkmaar. In het reguliere seizoen eindigde Vitesse als zesde met tien punten achterstand op nummer vijf AZ.