Frans Koenen samen met zijn assistent Mandy Passon
Frans Koenen samen met zijn assistent Mandy Passon Foto: Henk Lammen

Nominatie trainer van het jaar voor Frans Koenen

Sport Voetbal

Venray-trainer Frans Koenen is door de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) genomineerd voor de titel amateurtrainer van het seizoen.

In ieder van de zes districten in Nederland wordt een winnaar gekozen. Naast Koenen zijn de trainers Reinald Boeren (vv Gemert) en Harrie Gommans (vv Una), beide clubs komen uit in de derde divisie, genomineerd in het district Zuid 2. De winnaars worden op 16 mei bekendgemaakt. Om in aanmerking te komen voor een VVON-Award dient een trainer werkzaam te zijn als hoofdtrainer in het amateurvoetbal op UEFA A niveau of hoger (eerste klasse of hoger).

Koenen wordt samen met zijn assistent Mandy Passon in het juryrapport geroemd om hun werk vanaf het seizoen 2018-2019. ‘Frans had de beschikking over een jonge spelersgroep met enkele ervaren spelers. Er zat heel veel voetballende potentie in de spelersgroep maar ze misten veel basisprincipes, zowel in als ook buiten het veld. Het leggen van een fundering middels herkenbaar spel, goede trainingen, onderlinge afspraken en daarbij veel aandacht voor het individu om ze beter te laten voetballen stonden voorop. Hierdoor veranderde het team naar een dynamisch geheel waarbij vooral de wisselvalligheid langzaam verdween. Na vier jaar kan men constateren dat er een hecht en volwassen team staat dat dynamisch voetbal speelt’, zo wordt de nominatie gerechtvaardigd.

Uit de krant