Foto: Jimmy de Bruijn

Ferdi Akankan nieuwe trainer van SV Venray

  Sport

Ferdi Akankan is de nieuwe trainer van SV Venray. De 49-jarige Nijmegenaar Akankan is nu bezig aan zijn derde seizoen bij eersteklasser Woezik. Hij is de opvolger van Frans Koenen die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van de eersteklasser.

Naast Koenen stopt ook assistenttrainer Mandy Passon aan het einde van deze voetbaljaargang. Ferdi Akankan was als voetballer tot zijn 39ste actief voor sv Hatert, De Treffers en JVC Cuijk. Daarna startte hij zijn trainersloopbaan bij derdeklasser sv Hatert. Na twee jaar en een promotie via de nacompetitie maakte hij de overstap naar Quick 1888. Met die club werd hij in zijn eerste seizoen kampioen en promoveerde naar de eerste klasse. Na drie jaar stapte hij over naar JVC Cuijk dat uitkwam in de 3e divisie. Hier was hij slechts een seizoen actief omdat JVC stopte met prestatievoetbal op zondag. Akankan kijkt ambitieus uit naar zijn nieuwe klus: “Ik heb de ambitie om met SV Venray in de hoofdklasse te gaan spelen. Ik wens de ploeg veel succes en hoop dat ze die stap naar de hoofdklasse kunnen maken. Mocht het dit seizoen niet lukken dan is dat de doelstelling voor de nieuwe voetbaljaargang.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten