De Peelkorf A1 Nederlands kampioen | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl

De Peelkorf A1 Nederlands kampioen

  Sport

In een zinderende finale pakten de korfbalsters van De Peelkorf zaterdag in Eindhoven de nationale titel in de hoofdklasse junioren. In de tweede verlenging scoorde Anke van Bussel via een strafworp de golden goal tegen De Korfrakkers A1: 15-14.

Na de reguliere speeltijd stond een 12-12 stand op het scorebord. In de eerste verlenging nam De Korfrakkers twee keer een voorsprong, maar kwamen de Ysselsteynse korfbalsters door twee benutte stippen van Anke van Bussel langszij: 14-14. Van Bussel was vervolgens het middelpunt van de feestvreugde toen ze de koeltjes haar derde strafworp op rij benutte. "Zenuwachtig voor die stip? Nee, ik neem hem gewoon. Ik ben al blij dat ik hem mag nemen", zei Van Bussel nuchter toen de kruitdampen in de Eindhovense sporthal waren opgetrokken. "Prachtig, wat een ontlading. Het is toch het mooiste om zo'n finale met een golden goal te winnen." En weg was ze om zich onder de feestende medespeelsters en aanhang te mengen. Aanvoerster Floor Smits straalde van oor tot oor. "Jarenlang heb ik gedroomd van deze finale. Nu was het zo ver en winnen we. Nederlands kampioen. Een fantastische teamprestatie." Foto Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten