Oirloseweg blijft open na verzet

Oirlo

De afsluiting van de Oirloseweg tussen Oirlo en Oostrum, ter hoogte van het viaduct bij het treinstation, gaat niet door. Dat kreeg de dorpsraad van Oirlo te horen in een gesprek met wethouder Jan Loonen.

In Oirlo bestond al langer onvrede over het plan. Dorpsbewoners vrezen dat door de afsluiting van deze verbindingsweg naar Venray het dorp nog meer in een isolement raakt. Ook de dorpsraad verzette zich en vroeg een gesprek aan met wethouder Loonen.

De beoogde afsluiting is een onderdeel van het project Via Venray, de aanpak van de Deurneseweg. De komende jaren moet de verkeersdoorstroming worden verbeterd op de provinciale weg. Hierbij behoort ook een verbetering van de stationsomgeving. Er is meer ruimte nodig voor een uitbreiding van de parkeergelegenheid. Een van de mogelijkheden daarvoor is het afsluiten van de Oirloseweg. De dorpsraad vernam dat er ook nog andere opties zijn. Die worden nog verder onderzocht. Mede vanwege het verzet in Oirlo is het plan voor de Oirloseweg in ieder geval weer van tafel gehaald. Binnenkort wordt er in Oirlo een informatieavond gehouden over Via Venray en de plannen rondom het station.

Afbeelding
Kei d’r Nève viert jubileum Algemeen 53 minuten geleden
Afbeelding
‘Op eigen risico met bouw gestart’ Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
‘Veel verborgen leed is opvallend’ Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bloembakken in kerkdorpen Video gisteren
Afbeelding
Positieve cijfers voor Pantein in 2021 Algemeen 20 mei, 16:14
Afbeelding
Concentratie bij eindexamenleerlingen Metameer Algemeen 20 mei, 11:52
Afbeelding
Venrays Museum zoekt verbinding met Hokjesgeest Algemeen 20 mei, 11:47
Afbeelding
Grote verbouwing voor De Linde Algemeen 20 mei, 08:59