Logo peelenmaasvenray.nl

Oirloseweg blijft open na verzet

  Oirlo

De afsluiting van de Oirloseweg tussen Oirlo en Oostrum, ter hoogte van het viaduct bij het treinstation, gaat niet door. Dat kreeg de dorpsraad van Oirlo te horen in een gesprek met wethouder Jan Loonen.

In Oirlo bestond al langer onvrede over het plan. Dorpsbewoners vrezen dat door de afsluiting van deze verbindingsweg naar Venray het dorp nog meer in een isolement raakt. Ook de dorpsraad verzette zich en vroeg een gesprek aan met wethouder Loonen.

De beoogde afsluiting is een onderdeel van het project Via Venray, de aanpak van de Deurneseweg. De komende jaren moet de verkeersdoorstroming worden verbeterd op de provinciale weg. Hierbij behoort ook een verbetering van de stationsomgeving. Er is meer ruimte nodig voor een uitbreiding van de parkeergelegenheid. Een van de mogelijkheden daarvoor is het afsluiten van de Oirloseweg. De dorpsraad vernam dat er ook nog andere opties zijn. Die worden nog verder onderzocht. Mede vanwege het verzet in Oirlo is het plan voor de Oirloseweg in ieder geval weer van tafel gehaald. Binnenkort wordt er in Oirlo een informatieavond gehouden over Via Venray en de plannen rondom het station.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten