Schoolkinderen ruimen zwerfafval op | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Henk Lammen

Schoolkinderen ruimen zwerfafval op

  Nieuws

Elke derde vrijdag van september is het Keep it Clean Day, de dag waarop heel Nederland de handen ineen slaat tegen zwerfafval. Wethouder Martijn van der Putten gaf vrijdagmorgen op basisschool De Hommel het startsein.

Het was alweer de achtste keer dat 1300 Venrayse kinderen van elf basisscholen en inwoners de straat op gingen om zwerfafval te lijf te gaan. Het thema van dit jaar is: verpakkingen. Een Nederlander opent dagelijks gemiddeld zeven verpakkingen. Dat zorgt voor een hoop afval: 20 procent van al het afval bestaat uit verpakkingen. En veel ervan verdwijnt ook nog eens als zwerfvuil op straat. De opzet van de Keep it Clean Day was dit jaar niet gewijzigd. Inwoners investeren een paar uurtjes van hun tijd om in de eigen straat, dorp of wijk afval op te ruimen. De meeste deelnemers zijn leerlingen van de basisscholen in de gemeente. Voor de organisatie van de Keep it Clean Day in Venray tekent een enthousiaste groep oud-medewerkers van de gemeente Venray. Zij verzorgen de aanmelding en zorgen ervoor dat deelnemers hun materialen krijgen. Foto Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten