Eerste hulp bij dementie

Nieuws

BiblioNu heeft in samenwerking met Venray dementievriendelijk een Eerste-hulp-bij-dementiekoffer samengesteld. Daarin is allerlei informatie over dementie bijeengebracht. Wethouder Lucien Peeters presenteert de koffer  op vrijdag 8 april om 10.30 uur in de bibliotheek in Venray.

Als er een vermoeden van dementie bestaat of er net een diagnose is gesteld, roept dit bij de betrokkenen en hun omgeving veel vragen op. Mensen gaan met de diagnose dementie naar huis en hebben vaak geen goed beeld van het verloop van de ziekte. De koffer biedt de kans om dit thema op een rustige manier thuis te verkennen. De EHBD-koffer bundelt een selectie aan materialen die de zoektocht naar informatie makkelijker maakt: boeken over dementie, een kinderboek over het thema, dvd's, een  magazine van Alzheimer Nederland, brochures en verwijzingen naar websites. 

Wethouder Lucien Peeters (Leven) houdt bij de presentatie een korte inleiding over het belang van een dementievriendelijke omgeving in de gemeente Venray. Marian van Leth, directeur van BiblioNu, licht kort de rol toe van de bibliotheek. Josselyne Versteeg, auteur van de bundel 'Draaikolk van emoties' draagt enkele gedichten voor. De koffer wordt daarna door de wethouder voor de eerste keer officieel uitgeleend aan iemand van het Alzheimer Café Venray.

Uit de krant