Dit leegstaande pand wordt tijdelijk omgetoverd tot een wielermuseum.
Dit leegstaande pand wordt tijdelijk omgetoverd tot een wielermuseum.

Wielermuseum in winkelcentrum Venray

Nieuws

De modewinkel aan de Grotestraat in het centrum van Venray waarin HoutBrox was gevestigd, krijgt tijdelijk een nieuwe bestemming. Vanaf vrijdag 16 september doet het pand (foto) dienst als pop-upmuseum. Het Noord-Limburgs wielermuseum opent er voor tien dagen zijn deuren. Het tijdelijke museum wordt vrijdag 16 september tijdens de start van de Noord-Limburgse Wielerweek officieel geopend.

Het wielermuseum wordt samengesteld door Noord-Limburgse wielrenners zelf. Stichting Wielerpromotie Venray roept wielerclubs en wielrenners en mountainbikers van ieder niveau en iedere leeftijd op om een attribuut met een bijzonder verhaal of foto in te sturen om te exposeren in het museum. De stichting is bezig om ook zelf bijzondere wielerattributen met een link naar Noord-Limburg te verzamelen. Er zal in het museum bovendien aandacht zijn voor (oud-)Noord-Limburgse wielerprofs.

Noord-Limburgse wielrenners die willen exposeren in het pop-up museum, kunnen zich via  info@wielerpromotievenray.nl melden bij het bestuur van de Stichting.

De opbrengst van het pop-upmuseum gaat naar de Noord-Limburgse Wielerweek. Van vrijdag 16 september tot en met zondag 25 september staat Noord-Limburg in het teken van de wielersport met tal van wedstrijden, clinics, evenementen en een wielercafé. Het is voor de eerste keer dat de wielersport in Noord-Limburg de handen ineen heeft geslagen en samen een thematische week organiseert om de wielersport te promoten en meer mensen actief kennis te laten maken met het wielrennen. Fietsen past bij onze vitale regio en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Het programma is zo opgesteld, dat zoveel mogelijk facetten van de wielersport aan bod komen (voor jong en oud) en dat de evenementen zoveel mogelijk verspreid plaatsvinden in Noord-Limburg.

Het programma

Zaterdag 17 september: achter derny's rijden, Raceway Venray;

Dinsdag 20 september: clinic dames wielrennen, Thyas in Panningen;

Woensdag 21 september: wielercafé in Café De Lange in Horst;

Donderdag 22 september: baanwedstrijd wieleromgeving Herungerberg Venlo;

Vrijdag 23 september: ploegentijdrit met start en finish in centrum van Venray;

Zaterdag 24 september: stuif-in met omnium, Thyas in Panningen;

Zondag 25 september: jeugdronde van Well en tevens finalewedstrijd om het Limburgs kampioenschap.

Meer informatie: www.wielerpromotievenray.nl

Uit de krant