Logo peelenmaasvenray.nl
Wout Poels is een van de bekendste Limburgse profwielrenners. Foto: archief Peel en Maas.
Wout Poels is een van de bekendste Limburgse profwielrenners. Foto: archief Peel en Maas.

Stichting Limburg Cycling brengt Limburgse wielersport samen

  Sport

De Stichting Limburg Cycling is sinds donderdag actief. Deze stichting heeft tot doel om meer samenhang in de Limburgse wielersport te creëren. Ook wil de stichting de wielersport in de provincie versterken en een bijdrage leveren aan de positieve aspecten van de sport, onder andere op het gebied van gezondheid, sociale cohesie, branding, economie en toerisme.

Stichting Limburg Cycling werkt samen met alle stakeholders die het Limburgse wielrennen een warm hart toedragen. Oud-wielrenner en provinciaal wieleradviseur Bennie Ceulen is verheugd: "Wat goed dat er nu een ervaren team is dat zich met ziel en zaligheid gaat inzetten voor de wielersport. Juist hier in Limburg, waar historie, traditie, talent en wielersupport hand in hand gaan is het van groot belang dat er een stichting is die verbindingen kan maken en het Limburgse cysclisme kan versterken. Ik wens de bestuursleden heel veel succes toe en heb er alle vertrouwen in dat zij met al hun wielerkennis een échte meerwaarde voor de sport zullen zijn."

De stichting is het resultaat van de opdracht om een zogeheten 'sporttakplatform' voor de wielersport op te richten. Deze opdracht werd in maart door sportgedeputeerde Ger Koopmans aan de kwartiermakers meegegeven. Inmiddels is er een dagelijks bestuur benoemd. Voorzitter is Miriam van Es, internationaal jurylid van de UCI. Mattie Kaelen is secretaris en de penningmeester is Norbert Poels. Het bestuur is momenteel nog bezig met de invulling van de overige bestuursfuncties.

"Bij het samenstellen van het bestuur was het van belang om een evenwichtige spreiding te krijgen tussen de wedstrijd-gerelateerde sport en het recreatieve fietsen. Daarnaast vonden wij het van belang dat de brede Limburgse wielerwereld zich hierin herkent.", aldus Joop Atsma, voorzitter van de kwartiermakers. Daarnaast zal binnenkort een manager Limburg Cycling aangesteld worden, die vanuit een proactieve en verbindende rol, samen met alle stakeholders in de wielerwereld, invulling gaat geven aan de in het Wielerplan 2015-2020 geformuleerde doelstellingen.

Limburg Cycling houdt begin november 2016 een startbijeenkomst voor alle stakeholders. Daar wordt de stichting en de manager Limburg Cycling gepresenteerd en wordt inhoudelijk ingegaan op de invulling van het Wielerplan 2015-2020.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten