De hartenwens van Corrie en Dieter uit Venray gaat in vervulling.
De hartenwens van Corrie en Dieter uit Venray gaat in vervulling.

VriendenLoterij vervult hartenwens Dieter en Corrie

Nieuws

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Dieter en Corrie Straetmann uit Venray. Stichting Metakids, waar Dieter en Corrie zich enorm voor inzetten, deed een aanvraag bij het VriendenFonds om Dieter en Corrie in het zonnetje te zetten met een concert van Marco Borsato en een weekendje weg. Bij Café de Uitmarkt in Venray werden zij dinsdag verrast.  
 

 

Nathalie Michielsens, directeur van Stichting Metakids, dat fondsen werft voor onderzoek naar stofwisselingsziekten: "Corrie en Dieter hebben hun beide kinderen verloren aan een stofwisselingsziekte. Ze hebben hun zoon beloofd om Metakids te blijven steunen. En dat doen zij! Ze dragen maandelijks financieel bij, maar nog belangrijker: ze organiseren benefietdiners, enthousiasmeren mensen in hun omgeving om acties op te zetten en halen cheques op bij evenementen die in de buurt worden georganiseerd. Ze zijn enorm waardevol voor onze organisatie. Dankzij het VriendenFonds kunnen we hen in de watten leggen met concertkaartjes voor Marco Borsato en een weekendje weg." Corrie Straetmann: "Wat een mooi gebaar! Metakids betekent heel veel voor ons. We hebben een belofte gedaan aan onze kinderen: we steunen Metakids tot dat er een medicijn komt voor stofwisselingsziekte."
 

Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI of SBBI-status een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.


 

Uit de krant