Zoektocht locatie internationale schakelklas

Nieuws

De gemeenten Venray en Horst aan de Maas onderzoeken momenteel de mogelijkheden om in samenwerking met de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) huisvesting te bieden aan een internationale schakelklas (ISK). Deze zou mogelijk onderdak kunnen krijgen in de gebouwen van Petc+ in Hegelsom.

In een ISK wordt voortgezet onderwijs gegeven aan kinderen van arbeidsmigranten en statushouders die in de gemeenten Venray en Horst aan de Maas wonen. De bedoeling is dat ook de leerlingen (11-18 jaar) die verblijven op het asielzoekerscentrum in Blitterswijck onderwijs krijgen bij de nieuwe ISK. Momenteel krijgen schakelklasleerlingen uit de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas les in Venlo. De capaciteit is niet toereikend, waardoor een wachtlijst is ontstaan. Deze wachtlijst zal nog groeien, daarom is extra capaciteit nodig. 

De verwachting is dat uiteindelijk tussen de 150 en 200 leerlingen les krijgen in de ISK. De huisvesting van een dergelijk groot leerlingaantal is momenteel niet mogelijk en voor LVO onwenselijk op de bestaande locaties van het Dendron College en het Raayland College.

Belangstellenden zijn van harte welkom op de inloopbijeenkomst op 13 april  tussen 18.30 en 20.00 uur in het Citaverde College aan de Spoorweg 8 in Horst. 

Uit de krant