Blaaskapel de Breethaler presenteert Weihnachts-Zauber.
Blaaskapel de Breethaler presenteert Weihnachts-Zauber. Foto: Persfoto

Weihnachts-Zauber in schouwburg

Kunst en Cultuur

Schouwburg Venray presenteert de komende week weer een aantal nieuwe voorstellingen, waaronder op zondag 15 december om 14.30 uur Weihnachts-Zauber van blaaskapel de Breethaler uit Maasbree. 

Blaaskapel de Breethaler, onder leiding van Paul Daemen, neemt de schouwburgbezoekers  met haar klanken mee op een reis door de mooie streken van Bohemen en het Egerland. Een show met muziek van onder meer Ernst Mosch, Franz Bummerl, Guido Henn e.a. Dit alles afgewisseld met verrassingselementen en bekende kerstliedjes. 

De Breethaler is een blaaskapel uit het Noord-Limburgse dorp Maasbree. In 1986 ontstaan uit fanfare st. Adegondis. De kapel bestaat uit een twintigtal muzikanten aangevuld met een zangduo.  Het repertoire is voornamelijk een keuze uit Böhmische. Tsjechische en Egerländer, maar ook populaire stimmungsmuziek behoort tot het repertoire van de kapel.

Kijk voor meer informatie over dit optreden op de website van Schouwburg Venray: https://www.schouwburgvenray.nl/programma/weihnachts-zauber-blaaskapel-de-breethaler/15-12-2019-14-30/

Of op die van de blaaskapel: https://breethaler.nl/nl/weihnachtszauber

Uit de krant