Eerste steen bezoekerscentrum oorlogsbegraafplaats
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo peelenmaasvenray.nl
De Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn krijgt een bezoekerscentrum.
De Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn krijgt een bezoekerscentrum. (Foto: archief Peel en Maas)

Eerste steen bezoekerscentrum oorlogsbegraafplaats

Op woensdag 11 december wordt de eerste steen gelegd voor de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum bij de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn.

Na de lancering van de eerste ideeën in 2014 krijgt het nieuwe bezoekerscentrum met het leggen van de eerste steen nu daadwerkelijk vorm. Naast de begraafplaats met 32.000 graven komt een logeerunit en een modern paviljoen voor onder meer educatieve doeleinden. Het nieuwe centrum biedt tevens plaats aan een ontvangstruimte die van alle gemakken is voorzien voor bezoekers van de begraafplaats, er komt een ruime leeshoek, een tentoonstellingsruimte en enkele multifunctionele ruimtes voor lezingen en projecten.

Ook is het de bedoeling dat er plaats wordt ingeruimd voor een kleinschalige horecavoorziening. Initiatiefnemer van het plan is Stichting Vrienden van Ysselsteyn, die in 2013 werd opgericht. De nieuwbouw kost zo'n drie miljoen euro. Vanuit Nederland en Duitsland is bijna 1,2 miljoen euro bij elkaar gebracht. Venray betaalt daarvan 350.000 euro, Duitsland 825.000 euro.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>