Logo peelenmaasvenray.nl
Jan Broeren en Gerrit Linders zijn genomineerd voor Cultuurprijs 2019.
Jan Broeren en Gerrit Linders zijn genomineerd voor Cultuurprijs 2019. (Foto: Persfoto)

Genomineerden Cultuurprijs 2019 bekend

  Kunst en Cultuur

Twee weken geleden werd bekend dat het Rockkoor Venray de eerste genomineerde is voor de Cultuurprijs 2019. Inmiddels zijn ook de drie andere finalisten verrast met hun nominatie.  Naast het Rockkoor zijn ook Gerrit Linders en Jan Broeren (ereleden van de Hazekeutel), Ad Welten en Schijt aan de Grens genomineerd. Zij komen allemaal in aanmerking voor het winnen van de jury- en publieksprijs, die op zaterdag 28 december 2019 in Schouwburg Venray uitgereikt worden.

Alle genomineerden hebben zich volgens de organisatie 'het afgelopen jaar op innovatieve wijze ingezet voor de kunst en cultuur in de gemeente Venray'. Het Rockkoor is een initiatief van het Venrays Mannenkoor, waarbij een compleet andere weg is ingeslagen door 'out of the box' te denken.

Genomineerde Ad Welten heeft zich het afgelopen jaar nog meer ontpopt tot positieve muziekinfluencer, waarbij als highlight zijn inspanningen voor de Red Box Session worden gezien. Door deze Redbox Session krijgt popmuziek weer een groter podium in Venray.

Schijt aan de Grens verhuisde afgelopen jaar van het St. Annaterrein naar het Venrayse centrum om daar nog meer de samenwerking op te zoeken. Iedere locatie vulde het thema Zalige Zonde op een andere innovatieve manier in.

Gerrit Linders en Jan Broeren, ereleden van de Hazekeutel, zijn de initiatiefnemers van het zogeheten bolderkarrenproject. Ze schakelen organisaties in voor materialen waar (techniek)leerlingen van het Raaylandcollege bolderkarren mee bouwen. Deze bolderkarren worden ter beschikking gesteld aan basisscholen voor het creëren van hun optocht.

"Stuk voor stuk fantastische initiatieven en met recht genomineerden voor de Cultuurprijs 2019", aldus Marloes Kempkens namens de organisatie van Cultuurprijs 2019.

Kaarten voor de finale zijn gratis te bestellen via de website van Schouwburg Venray. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten