Tweede editie PodiumCollege | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Rob van Lieshout (links) en Henk Deters starten op 20 januari 2020 met een nieuwe editie van PodiumCollege.
Foto: Rob van Lieshout (links) en Henk Deters starten op 20 januari 2020 met een nieuwe editie van PodiumCollege. (Foto: Paul Poels)

Tweede editie PodiumCollege

  Zakelijk

PodiumCollege is een theateropleiding in Schouwburg Venray waarin de deelnemers kennismaken met theater in de breedste zin van het woord. Rob van Lieshout en Henk Deters zijn de coaches in de theateropleiding.

"Tijdens de cursus worden verschillende gastcolleges gegeven en wordt er een professionele voorstelling bezocht, waarbij de voorstelling bekeken wordt vanuit alle aspecten uit de theateropleiding", legt Rob van Lieshout uit. "Het einddoel van de cursus is om de deelnemers kennis te laten maken met alle facetten van het theater." Op weg naar een theaterproductie om je in het theater verschillende aspecten tegen zoals decor en grime. "Het doel van PodiumCollege is om de deelnemers wegwijs te maken in deze aspecten in een echt theater en om ze persoonlijke groei te laten doormaken op het gebied van toneelspel", vervolgt Henk Deters.

Rob van Lieshout is een ervaren spreker, dit uit zich onder andere in presenteren, voorzitten, een gesprek leiden en animeren. Henk Deters staat ook al jaren op het podium. Hij treedt op als onder andere acteur, regisseur en muzikant. Je kan jouw coaches dus behoorlijk ervaren noemen, maar er komen tijdens de theateropleiding ook inspirerende gastcoaches.

Vanuit PodiumCollege bezoek je één professionele voorstelling in Schouwburg Venray. Het doel hiervan is om de geleerde stof door professionals uitgevoerd te zien worden. Je maakt de voorstelling mee vanuit alle aspecten van de theateropleiding: backstage, decor, rekwisieten, trekkenwand, licht & geluid, meet & greet met de acteurs en technici.

De tweede editie van PodiumCollege gaat van start op 20 januari 2020. De cursus duurt in totaal vijftien weken en de vaste cursusavond is maandagavond. Aanvang: 19.00 uur. Interesse om deel te nemen? Meer informatie en aanmelden via e-mail podiumcollege@schouwburgvenray.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten