Symfonieorkest Helmond-Venray 2019.
Symfonieorkest Helmond-Venray 2019. Foto: Persfoto

Najaarsconcert symfonieorkest in schouwburg

Kunst en Cultuur

In de Bolzaal van Schouwburg Venray kan op zondag 24 november genoten worden van het najaarsconcert van Symfonieorkest Helmond-Venray 2019 met de titel Wagner versus Beethoven onder leiding van Sander Vredenborg.

Het najaarsconcert is een opmaat voor het Beethovenjaar 2020. Het SHOV start met de uitvoering van de Siegfried Idyll van Richard Wagner en vervolgt met Symfonie nummer 7 van Ludwig van Beethoven. Deze uitvoering vormt de opmaat voor het Beethovenjaar 2020: de viering van het 250e geboortejaar van Beethoven.

Bij wijze van ouverture speelt SOHV Wagners Siegfried Idyll. Wagner liet dit werk spelen als geschenk aan zijn echtgenote Cosima, op de kerstochtend van 1870 in het trappenhuis van hun villa in het Zwitserse Tribschen. Aansluitend nemen dirigent en orkest het publiek mee in het verhaal achter de 7e Symfonie van Ludwig van Beethoven, met anekdotes en voorbeelden op een groot scherm.

De verschillende thema's passeren de revue en het orkest speelt ze voor. Stukje bij beetje ontvouwt zich de structuur van deze symfonie. Na de pauze speelt het orkest de gehele symfonie. Een gevarieerd programma, ook voor degenen die minder bekend zijn met klassieke muziek en speciaal met de symfonieën van Beethoven.

Op zondag 17 november speelt SOHV hetzelfde programma in De Fonkel in Helmond vanaf 15.00 uur. Kijk hiervoor op de website www.sohv.nl.

Uit de krant