Foto: foto organisatie

Geert Weijs en Peter Nooijen exposeren

  Kunst en Cultuur

Onder de naam A State of No Mind exposeren kunstenaars Geert Weijs en Peter Nooijen vanaf dit weekend in de Pop Up Galerie in Venray. Tot en met zondag 29 september is in de weekenden de expositie te zien in een ruimte aan Kapelaanspad 38.

Beide kunstenaars hebben hun eigen expertise. Weijs houdt zich bezig met objecten. "Mijn werk zijn plastieken van klei, ik vorm ze door steeds materiaal toe te voegen, dat is hoofdzakelijk klei maar het kunnen ook ijzeren pennen, platen en oxides zijn. Ik begin, en tijdens het vormen kijk, voel en verander ik, waardoor elk werk uniek en puur is. Dit proces heb ik me eigen gemaakt tijdens de 5-jarige opleiding keramiek aan de Academie in Arendonk."

Nooijen werkt daarentegen veel met goedkope producten: "Mijn werk en ik verschillen nauwelijks. Zijn eigenlijk één. Hoewel soms meer betrokken direct en expressief, en een andere keer wat meer afstandelijk en dingen leeglatend en weglatend. Het werk is zeer divers en uiteenlopend en met veel verschillende materialen. Vaak goedkope, dagelijkse materialen zoals karton, zand, olie, hout, ijzer, maar ook olieverf.'" Hierin is hij opgeleid tijdens zijn 7-jarige studie schilderen aan de academie in Arendonk.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten