Logo peelenmaasvenray.nl

Column: Blik op de Beurs augustus 2016

  ColumnDoor een technisch probleem is abusievelijk de verkeerde column Blik op de Beurs gepubliceerd. Hieronder vindt u de juiste versie.

Door Tjeerd Jenniskens

Met horten en stoten sloot onze eigen AEX-index in augustus de maand af met een positief resultaat van circa 1%, op ruim 454 punten. Onze oosterburen hadden er blijkbaar nog meer zin in. De DAX maakte een deel van haar achterstand op de AEX goed en noteerde een plus van 2,3%. De Europese index Eurostoxx50 deed het wat rustiger aan met een winst van 0,9%. De Amerikaanse Dow Jones en S&P500 daalden beide met circa een kwart procent. In Azië hadden de beleggers ook een goede maand met winsten van 1,9% en 6,5% voor respectievelijk de Japanse Nikkei225 index en de Chinese Hang Seng Index. De Amerikaanse dollar bleef stabiel ten opzichte van de Euro.

De komende tijd blijven beleggers de focus leggen op het beleid van de Amerikaanse centrale bank (Fed); Verhoogt zij de rente nog dit jaar? De Fed staat voor een moeilijk besluit. Enerzijds geven de Amerikaanse economische cijfers voldoende aanleiding om de rente te verhogen. Anderzijds is men zeer beducht dat een (te) snelle verhoging de economische groei in de kiem smoort. Het is voor de Amerikaanse bankpresident Janet Yellen dus koorddansen geblazen.

De  Europese Centrale Bank is deze week (donderdag 8 september) weer aan zet. De verwachting is dat de rente ongewijzigd op 0% blijft en dat het opkoopprogramma van Eur 80 miljard per maand wordt gecontinueerd. 

Bij Duisenburgh blijven we de komende gefocust op vermindering van renterisico's. Daarnaast maken we gebruik van oplopende beurzen om ons aandelenbelang stilaan af te bouwen.

Op 4, 5 en 6 oktober is Duisenburgh Vermogensregie Jenniskens wederom aanwezig op de Ondernemers Vakdagen in de Evenementenhal te Venray; een mooie gelegenheid om kennis te maken met ons bedrijf!

Ik wens u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!

'Blik op de beurs is een initiatief van Duisenburgh Vermogensregie Jenniskens. Voor een second opinion van uw portefeuille of een goed vermogensadvies kunt u mailen naar: tjenniskens@duisenburgh.nl of bellen met: 0478 - 85 46 37 of mobiel 06 - 155 72 635.
Meer columns kunt u vinden op: http://duisenburghvermogensregie.nl/author/tjeerd-jenniskens/ 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten