Logo peelenmaasvenray.nl
De meeste vakantiehuisjes op Het Roekenbosch worden binnenkort bewoond door asielzoekers.
De meeste vakantiehuisjes op Het Roekenbosch worden binnenkort bewoond door asielzoekers.

Restaurant moet Roekenbosch verlaten

  Column

Voor 8 januari 2016 dient familierestaurant Het Roekenbosch het gelijknamige bungalowpark in Blitterswijck te verlaten. Dat heeft de rechtbank in Roermond vlak voor Kerstmis  in een kort geding besloten.

De rechter bepaalde verder dat het restaurant een huurachterstand van bijna 14.650 euro en 68.221 euro vanwege een eerder ontvangen lening terug moet betalen aan het vakantiepark.  Het vakantiepark spande de rechtszaak aan tegen Frema BV, dat sinds 1 maart 2013 van Het Roekenbosch een horecabedrijfsruimte huurt, dat onder meer bestaat uit een restaurant, bar, keuken, bowling en terrassen. De huurovereenkomst was voor de duur van tien jaar.

Het Roekenbosch, waar binnenkort maximaal 450 asielzoekers worden gehuisvest, zegde de huur van de horecabedrijfsruimte per 1 december 2015 op. Dit vanwege de huurachterstand, geen vooruitzicht op terugbetaling en het feit dat in het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een huurder werd gevonden die wel aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. De rechter is van mening  dat het vakantiepark de huurovereenkomst terecht beëindigt. Het niet (tijdig) betalen is naar het oordeel van de voorzieningenrechter  'dan ook aan te merken als een toerekenbare tekortkoming van Frema'. "Het gaat bovendien om een huurachterstand van meerdere maanden. Daarbij komt nog dat Frema al gedurende meerdere jaren geregeld en langdurig in gebreke was met het (tijdig) betalen en dat een verlaging van de huurprijs en een herstructurering van de financiering geen soelaas hebben geboden." 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten