De meeste vakantiehuisjes op Het Roekenbosch worden binnenkort bewoond door asielzoekers.
De meeste vakantiehuisjes op Het Roekenbosch worden binnenkort bewoond door asielzoekers.

Restaurant moet Roekenbosch verlaten

Column

Voor 8 januari 2016 dient familierestaurant Het Roekenbosch het gelijknamige bungalowpark in Blitterswijck te verlaten. Dat heeft de rechtbank in Roermond vlak voor Kerstmis  in een kort geding besloten.

De rechter bepaalde verder dat het restaurant een huurachterstand van bijna 14.650 euro en 68.221 euro vanwege een eerder ontvangen lening terug moet betalen aan het vakantiepark.  Het vakantiepark spande de rechtszaak aan tegen Frema BV, dat sinds 1 maart 2013 van Het Roekenbosch een horecabedrijfsruimte huurt, dat onder meer bestaat uit een restaurant, bar, keuken, bowling en terrassen. De huurovereenkomst was voor de duur van tien jaar.

Het Roekenbosch, waar binnenkort maximaal 450 asielzoekers worden gehuisvest, zegde de huur van de horecabedrijfsruimte per 1 december 2015 op. Dit vanwege de huurachterstand, geen vooruitzicht op terugbetaling en het feit dat in het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een huurder werd gevonden die wel aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. De rechter is van mening  dat het vakantiepark de huurovereenkomst terecht beëindigt. Het niet (tijdig) betalen is naar het oordeel van de voorzieningenrechter  'dan ook aan te merken als een toerekenbare tekortkoming van Frema'. "Het gaat bovendien om een huurachterstand van meerdere maanden. Daarbij komt nog dat Frema al gedurende meerdere jaren geregeld en langdurig in gebreke was met het (tijdig) betalen en dat een verlaging van de huurprijs en een herstructurering van de financiering geen soelaas hebben geboden." 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie.

Afbeelding
SV Venray viert thuis kampioensfeest Video 13 uur geleden
Afbeelding
Linkse partijen stappen uit samenwerkingsverband Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
De Meent viert MI-feestweek Video 17 uur geleden
Afbeelding
Optreden Harrie en de Rest in ‘t Schöpke Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Millenniumdoelen op viltjes Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Kampioen SV Venray pakt punt in slotseconden, andere uitslagen Sport 15 mei, 17:51
Afbeelding
SVOC’01/SV United verliest van koploper, overige uitslagen Sport 15 mei, 17:00