Logo peelenmaasvenray.nl
IJshockeytalent Noah Muller. Foto: Henk Lammen.
IJshockeytalent Noah Muller. Foto: Henk Lammen.

"IJshockey mooie sport"

  Column

Vier jaar geleden verhuisde de nu 17-jarige Noah Muller van Amsterdam naar Venray. Een praktisch besluit van het gezin. Noah speelde ijshockey in Duitsland en zijn vader was trainer in het Belgische Luik. Venray lag mooi in het midden. Inmiddels is het gezin goed geaard en heeft Venray weer een topsporter in zijn gelederen. Want Noah Muller is ijshockeyinternational en speelde dit jaar twee WK's.

Omdat zijn vader actief was in de ijshockeywereld en zijn vrienden ook ijshockey speelden, besloot Noah Muller een kijkje te nemen bij de ijshockeyclub in Amsterdam. Al snel bleek dat hij getalenteerd was. Dat viel ook onze oosterburen op. Al op 12-jarige leeftijd werd hij gevraagd om voor het team van Krefeld uit te komen. "Daar, in Krefeld, is mijn ijshockeycarrière echt begonnen. Twee jaar speelde ik voor Krefeld, daarna twee jaar voor Keulen en nu voor Düsseldorf. IJshockey is een mooie sport."

Donderdag in Peel en Maas een interview. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten