Ethiopia on Wheels met Peter Winnen is zaterdagavond te zien op Peel en Maas TV.
Ethiopia on Wheels met Peter Winnen is zaterdagavond te zien op Peel en Maas TV.

Ethiopia on Wheels op Peel en Maas TV

Column

Op Peel en Maas TV is zaterdagavond een nieuwe documentaire van filmmaker Marijn Poels te zien: Ethiopia on Wheels. De eerste uitzending begint om 19.00 uur (herhalingen om 21.00 uur en 23.00 uur).
 

De vermaarde  wielrenner Peter Winnen uit Venray zet zich regelmatig in voor het goede doel. In de film Ethiopia on Wheels (2008) reist hij naar Ethiopië om zijn passie voor de wielersport over te brengen op jongeren. Peter Winnen gaat samen met de vader van oud-wielrenner Leon van Bon en de oud-coach van de Rabobank-jongerenploeg Frans van Slagmaat naar twee steden in Ethiopië.

Hun doel is om samen het sporten bij de allerarmsten van dit Afrikaanse land in zijn algemeenheid en het wielrennen in het bijzonder te propageren bij kinderen. Verder probeerden ze om de wielersport op een hoger niveau te brengen via lessen. Er worden lokale wedstrijden georganiseerd onder auspiciën van Peter Winnen. Wielrennen is een zeer populaire sport in Ethiopië, maar staat tegelijkertijd nog in de kinderschoenen.

Uit de krant