Logo peelenmaasvenray.nl

Soep van verspilde groenten voor Serious Request

  Column

Op zondag 20 december vanaf 11.00 uur kunnen bezoekers bij de ijsbaan op het Schouwburgplein in Venray genieten van Serious Soup. Deze soep is gemaakt van groenten die anders weg gegooid zouden worden, omdat ze bijvoorbeeld afwijken van de norm qua vorm of kleur of overrijp zijn. Kom zelf proeven dat het verspillen van deze ingrediënten echt niet nodig is. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar Serious Request.

De organisatie hoopt op 20 december circa 50 kilo groente van de verspilling te redden en zo'n 1.000 euro op te halen voor het doel van Serious Request 2015. Met de actie zetten de organisaties zich gezamenlijk in voor Serious Request 2015 en willen zo de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden steunen. Tegelijkertijd willen zij ook aandacht vragen voor voedselverspilling. Wereldwijd wordt meer dan een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Dat is zonde van alle arbeid, grondstoffen, land, water en energie die nodig zijn geweest om het voedsel te produceren. En dat terwijl meer dan 10% van de wereldbevolking, vooral in oorlogs- en conflictgebieden, ondervoed is.

De actie wordt georganiseerd door de gemeente Venray, met medewerking van Culinair Creatief Ruud Welbers, Coop Ysselsteyn, PLUS Judith en Guido van Dijck en De Artiest. De PLUS heeft een paar dagen alle groenten opgespaard, die anders verspild zouden worden omdat ze niet de juiste 'looks' hebben. Culinair Creatief heeft een belangrijke steen bijgedragen door de soep te bereiden en De Artiest door de soep te verwarmen. Coop Ysselsteyn zorgt voor andere heerlijke versnaperingen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten