Afbeelding

Tosti-tour voor Serious Request

Column

YouTuber Dylan Haegens (23) gaat samen met zijn team woensdag 23 december een tosti-tour doen door Limburg om geld op te halen voor Serious Request. Met een zestien meter lange tosti-truck reizen zij van Noord- naar Zuid-Limburg en verkopen zij onderweg tosti's en tosti-shirts in het centrum van een aantal grote steden. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel.

Het idee voor de tosti-tour ontstond toen Giel Beelen een tijdje geleden een bezoek bracht aan Venray. Hij speelde mee in een video van de Venrayse YouTuber. Dylan: "Giel vroeg ons die dag of wij een actie wilden opzetten voor Serious Request, nu het Glazen Huis dit jaar in Limburg staat. Het idee bleef even liggen, tot we een paar weken geleden de 500.000 abonnees bereikten. Het leek ons mooi om dit gegeven te combineren met Serious Request en een tour te doen waarbij we én geld kunnen ophalen voor het goede doel én onze kijkers ontmoeten."

Samen met zijn teamleden, vrienden en familieleden reist Dylan door Limburg, te beginnen in Venray. "Het is vroeg, maar we staan van 08.00 tot 09.30 uur met de truck op het Gouden Leeuwplein." Daarna reist de trailer door via Venlo naar Roermond en Maastricht, om uiteindelijk 's avonds aan te komen in Heerlen. Daar wordt om 23.00 uur de cheque met het binnengehaalde bedrag bekendgemaakt. Dylan: "Ik hoop dat we zoveel mogelijk geld kunnen ophalen en nodig dan ook iedereen in Venray uit om een lekkere tosti te komen eten op het Gouden Leeuwplein. Lekker ontbijtje toch?"

Uit de krant