De Rooyse Wissel en de Horst steunen 3FM Serious Request

Column

Van 18 tot en met 24 december 2015 vindt de jaarlijkse Serious Request-actie van 3FM plaats. Het Glazen Huis staat dit jaar in Heerlen. De actie staat in het teken van jongeren in conflictgebieden. Forensisch psychiatrisch centrum De Rooyse Wissel in Oostrum en forensisch psychiatrische poliklinieken de Horst in Maastricht steunen Serious Request en organiseren de actie 'Walk the line'.

Door medewerkers en patiënten wordt de komende periode geld ingezameld. "We verwachten een aardig bedrag in te kunnen zamelen, onder meer door de opbrengst van de Tour de France-actie afgelopen zomer en de snipperuren die patiënten doneren. Inmiddels hebben we ruim 900 euro ingezameld", laat een woordvoerster weten.

Op 21 december brengen medewerkers het ingezamelde geld (een cheque) naar Heerlen. "Dat doen we wandelend, van polikliniek de Horst in Maastricht naar het Glazen Huis in Heerlen. Ruim 20 medewerkers doen mee aan de wandeling. Met de actie 'Walk the line' maken we duidelijk dat de Rooyse Wissel en de Horst onderdeel zijn van een keten en dat de lijnen binnen de keten kort zijn. 'Walk the line' verwijst ook naar de dunne scheidslijn tussen goed en slecht en het stigma waarmee patiënten te maken hebben."

Bekijk de actiepagina op https://kominactie.3fm.nl/actie/walk-the-line

Uit de krant