Logo peelenmaasvenray.nl
De vlaggen in Blitterswijck hingen halfstok na de dood van dorpsmens Wilbert Ingenpass. Foto: archief Peel en Maas.
De vlaggen in Blitterswijck hingen halfstok na de dood van dorpsmens Wilbert Ingenpass. Foto: archief Peel en Maas.

Wilbert Ingenpass gekneveld in kelder gevonden

  Blitterswijck

Wilbert Ingenpass (50) uit Blitterswijck is op vrijdag 3 maart rond 9.30 uur door zijn drie kinderen gekneveld in de kelder van hun huis aan de Jan Franssenstraat in Blitterswijck gevonden. Dat maakte een woordvoerster van de politie dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht bekend.

Waarschijnlijk is Ingenpass door verstikking om het leven gekomen, maar 100 procent zeker is dat niet. De politie tast nog altijd in het duister over de exacte doodsoorzaak van de inwoner van Blitterswijck. Ze houdt rekening met verschillende scenario's. Een daarvan is dat Ingenpass een inbreker heeft overlopen en dat er een fatale worsteling is ontstaan. De beurs en de bril  van de Ingenpass lagen op de vloer.

De politie is met name op zoek naar de bestuurder van een auto die 's die ochtend met draaiende motor in de Jan Franssenstraat stond.  Ook is de politie op zoek naar een wandelaar met een hond, die 's morgens vroeg rond 5.15 uur door de straat wandelde. Ondanks het uitgebreide onderzoek, waarin ook honderden uren aan camerabeelden van dorpsbewoners zijn bestudeerd, is het nog altijd niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie hoopt dat nieuwe getuigen zich zullen melden. In de uitzending werd - naast een korte terugblik - onder andere een oproep gedaan aan mensen, die nog niet eerder contact hebben opgenomen met de politie, zich te melden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten