Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Paul Franssen neemt afscheid van Schouwburg Venray

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Paul Franssen stelt zijn functie als directeur-bestuurder van Schouwburg Venray op 1 september van dit jaar beschikbaar voor zijn opvolger. Franssen heeft op die dag exact tien jaar aan het roer gestaan van een organisatie die zich transformeerde van een theater waar veel artiesten, zowel landelijk bekende als minder bekende, op de planken staan, naar een schouwburg waarin iedereen welkom is. 

“We staan open voor alle vragen en benaderen deze vooral vanuit ‘ja het kan, samen met iemand kijken we naar hoe het kan”, zegt Franssen. Proactief, deels ingegeven door een korting van de gemeentelijke subsidie, ging Franssen samen met zijn dierbare collega’s op zoek naar alternatieven. De horeca werd in eigen beheer genomen en het theater verbouwde drastisch tot een multifunctioneel centrum met twee zalen en vijf aparte ontmoetingsruimtes.

Om de schouwburg voor alle verenigingen toegankelijk te maken verlaagden zij tevens de huur voor verenigingen met 50 procent. Door alle initiatieven stegen de activiteiten van 165 naar 500 per jaar. Mede door deze toename volgde het bedrijfsleven, met in zijn kielzog de sponsoren. 

Franssen laat een gezonde, toekomstbestendige, organisatie achter. Hij neemt met pijn in zijn hart afscheid van de schouwburg en alle mensen die er werken en kijkt terug op een periode in dienst van de gemeenschap en mensen van Venray: ‘”De schouwburg is niet van ons of van mij, de schouwburg is van de mensen van Venray. Wij mogen als goed ‘huisvader’ de goede dingen doen en de goede dingen goed doen.”

Op 1 september neemt Franssen afscheid van zijn schouwburg. De raad van toezicht dankt Franssen voor zijn tomeloze inzet en zijn onbegrensd cultureel ondernemerschap. Tegen die tijd komen zij terug met een moment om gezamenlijk stil te staan bij zijn vertrek. 

Uit de krant