Afbeelding
Foto: Victor Meijer

Hendrik Groen in Schouwburg Venray

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Op dinsdag 11 april komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar Schouwburg Venray. Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend.

Na Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, brengt Bos Theaterproducties aankomend seizoen Opgewekt naar de eindstreep. Het is het laatste deel in de reeks van de Dagboeken van Hendrik Groen; waarin dementie een grote rol speelt. 

Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie en Frida als trouwe vrienden. Naast Beau Schneider en Britte Lagcher spelen onder andere ook Nikkie Kuis en Leendert de Ridder in deze voorstelling.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 11 april 2023 om 20.15 uur in Schouwburg Venray. Tickets voor Hendrik Groen Opgewekt naar de eindstreep zijn te verkrijgen via www.schouwburgvenray.nl 

Uit de krant