De proef is afgelopen maandag van start gegaan.
De proef is afgelopen maandag van start gegaan. Foto: Edward Media

Proef autoluw Henseniuskwartier van start

Algemeen Centrum Venray 112

De gemeente Venray startte deze week een proef met het autoluw maken van de Henseniusstraat voor bezoekers in de avonduren. Aanleiding hiervoor is de overlast van verkeer dat ‘s avonds door de wijk rijdt. Met deze proef wil de gemeente Venray onderzoeken of de leefbaarheid en de verkeersveiligheid wordt verbeterd in de wijk. De proef duurt nog tot en met zondag 28 mei.

De afsluiting is van maandag 3 april tot en met zondag 28 mei en het inrijverbod voor gemotoriseerd verkeer geld op zondag tot en met donderdag van 17.00 tot 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Bezoekers met bestemming Henseniusstraat, Langstraat of Leeuwstraat die met de auto, motor of vrachtwagen komen, parkeren tijdens bovenstaande momenten op een andere locatie. Ook de ingang Kruisstraat aan de zijde Paterslaan is tijdens bovenstaande tijdstippen alleen toegankelijk voor fietsers, wandelaars, scootmobielen en scooters. “Met opvallende wegmarkering en borden wijzen we bezoekers tijdens deze periode extra op de mogelijkheid om te parkeren in de parkeergarage Centrum”, laat een woordvoerder van de gemeente Venray weten.

Afzetting
De wegen worden afgezet met tijdelijke hekken met verkeersborden. Hierbij staan ook mensen die uitleg geven en het verkeer begeleiden. Voetgangers, fietsers, scootmobielen en scooters mogen wel de Henseniusstraat en de Kruisstraat in. De hulpdiensten kunnen er altijd door. Deze maatregel is uitgewerkt in samenwerking met een begeleidingsgroep vanuit de bewoners van de buurt, de wijkraad en een aantal ondernemers.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant