Afbeelding
Foto: Persfoto

Open dag bij golfclub Geijsteren

Algemeen Geijsteren

Golfclub Geijsteren organiseert een open dag voor iedereen die interesse heeft in golf of gewoon een kijkje wil nemen op en rond de golfbaan van Golfclub Geijsteren. Belangstellenden zijn welkom op tweede paasdag 10 april van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Golfbaan Geijsteren is de oudste golfbaan in de regio en wordt beschouwd als één van de mooiste banen van Limburg en ver daarbuiten. Niet voor niets is Golfclub Geijsteren elk jaar het decor van het Nationaal Open Matchplay Kampioenschap. Op tweede paasdag heeft jong en oud de kans om de golfsport, de golfbaan Geijsteren, de golf cursussen, het restaurant Off Course en de natuur van Golfclub Geijsteren te ontdekken. Het restaurant Off Course is dagelijks vanaf 09.00 uur, voor iedereen toegankelijk, golfers, fietsers wandelaars en fijnproevers om te genieten van hun seizoens- en streekspecialiteiten. Het onderhoud van de golfbaan wordt uitgevoerd door greenkeepers. Ze vertellen tweede paasdag over het onderhoud van de baan en laten zien met welk machinepark en materialen ze werken.

Wie wil ontdekken hoe het is om zelf een golfbal te slaan heeft op tweede paasdag allerlei mogelijkheden. Er is een putting wedstrijd waarbij bezoekers proberen een golfbal in één keer in de hole te putten. Op de zogenaamde driving range kunnen bezoekers tot 13.00 uur, onder begeleiding, hun golfswing oefenen vanaf een afslagmat. Vanaf 13.00 uur is het mogelijk deel te nemen aan een golfclinic onder leiding van Davey van Mulken, PGA golfpro, verbonden aan de golfclub Geijsteren. Tijdens de Open Dag is een aantal holes van de golfbaan opengesteld voor het publiek. Enthousiaste golfleden van de club geven er rondleidingen. Ze vertellen over de baan, de sport en laten zien hoe een hole gespeeld wordt. 

De baan ligt in een bosrijke, natuurlijke omgeving op Landgoed Geijsteren. Bij de ontwikkeling van het  golfterrein speelden flora en fauna en een duurzaam beheer van de baan een belangrijke rol. Geen wonder dat het golfterrein nu de leefwereld is van ontelbaar veel verschillende soorten vogels, vlinders, vleermuizen, zoogdieren, boomsoorten en kruiden. Op tweede paasdag is er de gelegenheid om onder begeleiding over een aantal holes van de golfbaan te wandelen.

Vrijwilligers en medewerkers staan klaar om vragen over de golfsport, golfcursussen, greenfee en lidmaatschappen te beantwoorden. Voor deelname aan de begeleide wandelingen en een golfclinic kunt u zich aanmelden via info@golfclubgeijsteren.nl
(denk aan passende sportieve schoenen).

Kom zoveel mogelijk per fiets om volle parkeerplaatsen te voorkomen, de toegang en deelnemen aan activiteiten is gratis.

Uit de krant