Tweedejaarsleerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer mogen bij TechnoPromo in Cuijk zelf aan de slag met een technische opdracht.
Tweedejaarsleerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer mogen bij TechnoPromo in Cuijk zelf aan de slag met een technische opdracht. Foto: Lia van de Weijer

Tweedejaars Metameer bezoeken TechnoPromo

Algemeen Onderwijs Regio

De afgelopen periode bezochten de tweedejaarsleerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer TechnoPromo in Cuijk. TechnoPromo kenmerkt zich doordat er zowel praktisch als theoretisch geleerd wordt en wil leerlingen techniek zo breed mogelijk laten ervaren. De Metameerleerlingen maakten tijdens een middagvullend programma kennis met allerlei soorten techniek en technologie, zoals hout- en metaalbewerking maar ook met een 3D-printer en een lasersnijder.

De derdejaarsleerlingen vmbo met het profiel Produceren, Installeren & Energie van Metameer Stevensbeek bezochten eerder dit schooljaar al de vakopleiding techniek in Cuijk. Ze gingen toen aan de slag met lassen en mechatronica.

De bezoeken aan TechnoPromo en vakopleiding techniek in Cuijk zijn onderdeel van het programma Sterk Techniekonderwijs (STO). STO heeft als doel om leerlingen kennis laten maken met een toekomst in de techniek. STO is een samenwerking tussen Metameer, Elzendaalcollege en Merletcollege met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Maasduinen. Ga voor meer informatie over STO naar www.samenintechniek.nl.

Op de foto: Tweedejaarsleerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer mogen bij TechnoPromo in Cuijk zelf aan de slag met een technische opdracht.

Foto: Lia van de Weijer, Metameer jenaplan Boxmeer

Uit de krant