Leerlingen Metameer tijdens de voorlichtingsavond vervolgopleidingen.
Leerlingen Metameer tijdens de voorlichtingsavond vervolgopleidingen. Foto: Pascale Braam, decaan Metameer

Metameer helpt leerlingen bij keuze vervolgopleiding

Algemeen Onderwijs Regio

Beide voorlichtingsavonden werden drukbezocht door zowel leerlingen van Metameer als hun ouders. De leerlingen staan aan de vooravond van een belangrijke keuze in hun leven. Wat wil ik worden en welke opleiding past daarbij? Om te voorkomen dat leerlingen stoppen met hun vervolgopleiding of na één jaar veranderen van opleiding is goede voorlichting belangrijk. 

Metameer helpt leerlingen bij hun keuze voor een vervolgopleiding. Na twee jaar online mocht het nu weer gewoon op locatie. Op 7 en 8 november vonden op Metameer Stevensbeek de voorlichtingsavonden vervolgopleidingen plaats, waar meer dan 60 mbo-, hbo- en wo-opleidingen zich presenteerden. Alle derdejaarsleerlingen van het vmbo, havo en vwo en vierdejaarsleerlingen vmbo van Metameer Stevensbeek en Metameer jenaplan Boxmeer konden zich op deze avonden oriënteren in hun keuze voor een vervolgopleiding.

Decaan Pascale Braam van Metameer benadrukt het belang van een goede voorlichting: “Door middel van goede loopbaanoriëntatie (lob) krijgen leerlingen inzicht in wat zij kunnen en wat ze willen. Als je weet wie je zelf bent dan kun je ook betere keuzes maken.” 

Metameer denkt samen met de leerlingen over de invulling van de toekomst.

Uit de krant