Onder de naam Venray Vergroent werkt de gemeente aan een duurzame toekomst.
Onder de naam Venray Vergroent werkt de gemeente aan een duurzame toekomst. Foto: Persfoto

Vernieuwend, groen idee? Gemeente Venray ondersteunt

Algemeen Milieu en Duurzaamheid Venray Werk en Economie Wonen en Leven

Inwoners van Venray met een vernieuwend, duurzaam idee kunnen een bijdrage van 1000 euro van de gemeente aanvragen om hun idee uit te voeren. Met deze subsidieregeling wil de gemeente inwoners stimuleren om in actie te komen en zo een bijdrage te leveren aan een groener Venray.

Onder de naam Venray Vergroent werkt de gemeente aan een duurzame toekomst. “We hebben flinke ambities op het gebied van energiebesparing, hergebruik van grondstoffen en het veranderende klimaat. Om onze doelen te bereiken is de hulp en inzet van inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen hard nodig. De subsidieregeling Venray Vergroent is speciaal in het leven geroepen om mooie, innovatieve en vooral inspirerende ideeën tot uitvoering te brengen”, aldus wethouder Erik van Daal.

In totaal stelt de gemeente 30.000 euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen geldt wel een aantal voorwaarden. Zo moet het initiatief een innovatief karakter hebben en een bijdrage leveren aan de Venrayse maatschappij en haar inwoners. Er kan bijvoorbeeld worden gedacht aan originele ideeën voor het tegengaan van voedselverspilling, het opruimen van zwerfafval, delen of hergebruiken van spullen of een initiatief voor energiebesparing.

Informatie over deze regeling en de voorwaarden staan op: www.venray.nl/stimuleringsregeling-venray-vergroent

Bij twijfel of een idee geschikt is, kunnen initiatiefnemers contact opnemen met Etien Hoofwijk van de gemeente Venray via etien.hoofwijk@venray.nl.

Uit de krant