De gemeente hoopt met de extra steun de financiële impact van de stijgende energiekosten voor haar inwoners te verzachten.
De gemeente hoopt met de extra steun de financiële impact van de stijgende energiekosten voor haar inwoners te verzachten.

Extra steun: Venray verbreed doelgroep eenmalige energietoeslag voor lagere inkomens

Venray

Huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van het minimum) kunnen in 2022 een éénmalige energietoeslag van 800 euro ontvangen. Zo wil het Rijk de stijgende energiekosten deels compenseren. De gemeente Venray gaat nog een stapje verder om haar inwoners te ondersteunen. Daarom kunnen huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum een éénmalige toeslag van 400 euro aanvragen. 

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Daarom heeft het Rijk in december 2021 aangekondigd de minimahuishoudens (tot 120% van het minimum) gedeeltelijk tegemoet te komen middels een energietoeslag. Door de stijgende energieprijzen is dit bedrag verhoogd naar 800 euro per huishouden. De aanvullende regeling van de gemeente Venray verbreed de doelgroep: inwoners van de gemeente Venray met een inkomen tussen 120% en 130% van het minimum kunnen een eenmalige toeslag van  400 euro aanvragen. Zo hoopt de gemeente de financiële impact van de stijgende energiekosten voor haar inwoners te verzachten.

Inwoners die een uitkering van de gemeente ontvangen, krijgen de energietoeslag van het Rijk (800 euro) uiterlijk half april automatisch op hun rekening bijgeschreven. De energietoeslag wordt uitgekeerd per huishouden. Deze inwoners krijgen van de gemeente een brief over de uitkering van de energietoeslag. Zij hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Venraynaren met een laag inkomen en zonder bijstandsuitkering kunnen de energietoeslag aanvragen mits ze voldoen aan de gestelde voorwaarden. Deze zijn te vinden op www.venray.nl/eenmalige-energietoeslag-voor-lagere-inkomens. Hier staat ook het bijhorende aanvraagformulier.

Uit de krant