Afbeelding
Foto: eigen foto

Verdachte gooit drugs uit auto

Algemeen 112 Venray

Een 18-jarige man uit Venray is in de nacht van zondag om maandag aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwetgeving. Dit gebeurde op de Molenbosstraat in Ossendrecht (Noord-Brabant). De man werd rond 00.30 uur aangehouden.

Even daarvoor zagen agenten de man over de Putseweg rijden. Ze besloten hem te controleren en gaven de bestuurder een stopteken. Dit negeerde hij. Zelfs toen de agenten hun zwaailichten aanzetten en de bestuurder met groot licht seinden, stopte hij nog niet. Wèl zagen de agenten dat hij iets uit het raam van de auto gooide. Toen de sirene van de politieauto aan ging besloot de bestuurder toch maar te stoppen.

Bij de jongen uit Venray werd een speekseltest afgenomen. Die bleek positief op cocaïne en opiaten. Daarom is de jongen aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Een arts nam een bloedproef bij de jongeman af. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. De auto waarin hij reed is doorzocht, daar werd verder niets relevants in aangetroffen. Het voorwerp dat hij uit het raam gooide bleek een sok waarin zo’n veertig gram cocaïne zat.

De jongeman zat maandag nog vast. Rechercheurs hebben maandag een verklaring van hem afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uit de krant